20180517 Όχι στις διώξεις συμπολιτών μας που παλεύουν για ένα καθαρό περιβάλλον

Συντονιστές: evmorfia_ts, john_gero

Απάντηση
john_gero
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 08 Απρ 2018, 21:25
Επικοινωνία:

20180517 Όχι στις διώξεις συμπολιτών μας που παλεύουν για ένα καθαρό περιβάλλον

Δημοσίευση από john_gero » 23 Ιουν 2018, 11:02

Όχι στις διώξεις συμπολιτών μας που παλεύουν για ένα καθαρό περιβάλλον

Τρεις συμπολίτες μας και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών διώκονται και δικάζονται την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου 2018. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο πέρυσι το Νοέμβριο και φέτος το Φεβρουάριο μετά από καταγγελία του Γ. Μουλά προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή κώφευε μπρος στις εκκλήσεις της Επιτροπής Πολιτών για να πάρει ο Δήμος Βόλου σαφή θέση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Και μετά από 5 δραματικές συνεδριάσεις η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατάφερε και πέτυχε ο Δήμος Βόλου να λάβει ξεκάθαρη θέση με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία. Τίποτε δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε η δύναμη και η πίεση του κόσμου, που στην τελευταία συνεδρίαση γέμισε ασφυκτικά το Δημαρχείο με πάνω από 800 άτομα.

Οι συμπολίτες μας όμως συνεχίζουν να διώκονται γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τον λόγο και να απαιτήσουν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέτοιες μέρες δεν έχει ξαναγνωρίσει η πόλη μας. Να διώκονται άνθρωποι για κάτι που είναι αυτονόητο και προβλέπεται εδώ και δεκαετίες στην πρακτική του δημοτικού συμβουλίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες για συμπαράσταση στα δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 13:00 προκειμένου να δείξουμε ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος λόγου δεν διώκεται. Αυτό βροντοφώναξαν και 10.000 συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 5η Μάη.
-ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ
-ΟΧΙ στη δημιουργία μονάδας SRF από τον Δήμο Βόλου
-ΟΧΙ στις διώξεις συμπολιτών μας που ενδιαφέρθηκαν για την προάσπιση της υγείας
-ΝΑΙ στην ανακύκλωση
-ΝΑΙ στην ποιότητα ζωής

Απάντηση