20180523 Τι ακριβώς θα κάνει ο «Δημόκριτος» στον Βόλο;

Συντονιστές: evmorfia_ts, john_gero

Απάντηση
john_gero
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 08 Απρ 2018, 21:25
Επικοινωνία:

20180523 Τι ακριβώς θα κάνει ο «Δημόκριτος» στον Βόλο;

Δημοσίευση από john_gero » 23 Ιουν 2018, 11:09

Το Εθνικό Κέντρo Έρευνας «Δημόκριτος» θα έρθει αύριο στον Βόλο για να πραγματοποιήσει δειγματοληψίες αερίων εκπομπών στην καμινάδα της ΑΓΕΤ. Σε μία προειδοποιημένη διαδικασία δειγματοληψίας, ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα; Και επιπλέον μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θεωρεί ως μόνη αξιόπιστη τη διαδικασία συνεχών μετρήσεων ανά μία ώρα για χρονικό διάστημα 2 μηνών. Ως Επιτροπή Πολιτών προτείνουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην πετάξει από το παράθυρο χιλιάδες ευρώ για να αποδείξει ότι οι εκπομπές σε διοξίνες και φουράνια από τα φουγάρα της ΑΓΕΤ είναι εντός ορίων. Kαι μεθαύριο που θα πραγματοποιούν οι επιστήμονες του Δημόκριτου τις δειγματοληψίες, η ΑΓΕΤ θα δουλέψει στις ιδανικότερες συνθήκες συναποτέφρωσης. Και τα αποτελέσματα όχι μόνο εντός ορίων αλλά και δύο τάξεις μεγέθους πιο κάτω.

Αν θέλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να κάνει ουσιαστικό έργο, να δώσει στο Δημόκριτο εντολή δειγματοληψίας σε ζωικό κεφάλαιο αλλά και σε άλλες πιθανές περιοχές ρύπανσης γύρω από την περιοχή της ΑΓΕΤ για να δημιουργηθεί μία βάση αναφοράς για το μέλλον. Ακόμη είναι δυνατό να ληφθεί δείγμα αίματος από κάποιους εργαζόμενους για να διερευνηθεί η παρουσία ή όχι διοξινών στο αίμα τους. Η καύση των σκουπιδιών «ποτίζει» καθημερινά με διοξίνες και φουράνια την περιοχή και είναι σημαντικό οι ίδιες μετρήσεις να πραγματοποιηθούν και μελλοντικά, αλλά μόνο ως συγκριτικό εργαλείο.

Όσο για την Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου του κ. Φάμελλου, ως Επιτροπή Πολιτών δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στην επιστημονική φαρσοκωμωδία που μας προσβάλλει ως πολίτες και ως επιστήμονες.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητά την άμεση παύση της καύσης σκουπιδιών και στη συνέχεια να γίνει διαβούλευση επί του θέματος. Οτιδήποτε άλλο γίνεται προσχηματικά και σκοπό έχει να καταλαγιάσει την αντίδραση των Βολιωτών.

Απάντηση